Menu Close

Hoe breien met meerdere draden?

Hoe breien met meerdere draden?

De twee bekendste zijn:

  1. De pendikte maal 2 – 1. Dus als je een enkele draad op naald 3 breit, brei je een dubbele draad op 3 x 2 = naald 6. Naald 6-1 = Naald 5.
  2. Tel 1,5 bij de oorspronkelijke naalddikte op. Dus 3 + 1,5 = naald 4,5. ​

Hoe brei ik Fair Isle?

Fair Isle breien is een techniek om kleurig ingebreid breiwerk te maken. Verschillende kleuren worden gebruikt, maar in één toer worden nooit meer dan twee kleuren tegelijk gebruikt. Het garen waar niet mee gebreid wordt, wordt achterlangs het breiwerk meegenomen.

Waarom met dubbele draad breien?

Voordelen met twee draden breien Je breiwerk is sneller klaar. Dit komt dat je minder stekken hoeft op te zetten. Het is mogelijk om met elke wol breien met twee draden. Je hoeft niet het dubbele aantal wol te gebruiken.

Hoe moet je een patroon Inbreien?

Daar zijn een paar trucjes voor.

  1. Brei binnenstebuiten. Simpele truc: brei alles averecht.
  2. Gebruik grotere naalden. Brei je sokken normaal op naalden 2,5, gebruik voor sokken met een ingebreid patroon dan naalden 3, of misschien nog groter.
  3. Zet meer steken op.
  4. Maak je geen zorgen: blokken.

Hoe heet garen met 2 of meer draden?

Definities die `twijnen` bevatten: cablégaren = Garen gevormd door twee of meer getorste draden samen te twijnen; de uiteindelijke twist is tegenovergesteld aan die van de getwijnde strengen. Categorie: Materialen > garen naar vorm.

Hoe gebruik je een Breivingerhoed?

Je draagt deze vingerhoed om het voorste gedeelte van je wijsvinger. Het breigaren geleid je door de twee openingen aan de vingerhoed. Dit hulpmiddel is ideaal als je bijvoorbeeld met twee kleuren garen breit. Je kunt makkelijk wisselen van kleur tijdens het inbreien van je patroon.

Wat is dubbel breien?

Bij double face of dubbel breien wordt dus niet alleen een buitenkant, maar tegelijkertijd ook een extra binnenkant gebreid. Allebei de kanten zien eruit als tricot breiwerk. Je breit alleen maar rechte en averechtse steken. Het patroon van de buitenkant is aan de binnenkant in spiegelbeeld met omgekeerde kleuren.

Hoe moet je een breipatroon lezen?

U leest een telpatroon volledig tegenovergesteld aan hoe u normaal zou lezen: van rechts naar linksen van onder naar boven. Met andere woorden: u begint met het symbool rechts onder in de hoek, en breit richting links en naar boven (zie ROOD in het telpatroon hieronder).

Hoe moet je jacquard breien?

Je wilt niet dat er allerlei losse lussen te zien zijn vooral als je in het patroon meer dan 3 steken van dezelfde kleur achter elkaar breit. Dit kan door de losse draad mee te nemen tijdens het breien en na 3 steken de draad waarmee je breit afwisselend onder de losse draad door en over de losse draad heen te pakken.

Posted in Other