Menu Close

Wat is een naief persoon?

Wat is een naïef persoon?

Naïef zijn of naïviteit betekent dat een persoon iemand anders gemakkelijk vertrouwt of gelooft, ofwel te goed van vertrouwen is. Deze houding heeft doorgaans als eigenschap dat iemand onbevangen en ongekunsteld door het leven gaat. Het woord naïef komt oorspronkelijk van het Franse naïef.

Wat te doen bij te naïef zijn?

Naïviteit is niet altijd verkeerd; het kan je helpen om optimistischer te zijn en ondernemender. Maar als je toch graag wat minder naïef wilt zijn, dan zal je jezelf open moeten stellen voor ervaringen in plaats van ze uit de weg te gaan. Je kunt ook bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen in sociale situaties.

Hoe weet je of je naïef bent?

Wanneer je naïef bent: Stel je je te open of te openhartig op: anderen kunnen misbruik maken van jouw kwetsbare opstelling. Ben je te goedgelovig en ga je ervan uit dat iedereen goede bedoelingen heeft. Ben je redelijk argeloos en zie je weinig gevaren.

Wat zijn persoonlijke kwaliteiten?

Wat zijn persoonlijke eigenschappen / kwaliteiten? Kwaliteiten zijn de unieke en persoonlijke eigenschappen die bij mensen horen. Bescheidenheid is bijvoorbeeld een kwaliteit, daadkracht en zelfstandigheid zijn dat ook. Kwaliteiten en karaktereigenschappen zijn vaak verbonden met een bepaald type persoonlijkheid.

Wat is het tegenovergestelde van naïef?

Wie het tegenovergestelde van naïef is, laten we het realistisch noemen, weet op zo’n moment de situatie op waarde te schatten. Hij/zij kan handelen op een manier die zorgt voor verbetering en zal de juiste keuzes maken.

Wat betekent naïever?

Naïviteit werkt vertederend en ontwapenend. Een naïef persoon heeft de naam ongevaarlijk te zijn voor een ander, hoogstens gevaarlijk voor zichzelf. Het omgekeerde proces onderzoeken is onmogelijk: mensen kunnen om de een of andere redenen nooit naïever worden, alleen maar minder naïef.

Hoe weet ik wat mijn kwaliteiten zijn?

Vaak is het gene wat je leuk vind om te doen iets waar je ook goed in bent. Wat vind je zo leuk aan je baan, wat doe je in je vrije tijd, waar krijg je energie van? Daar zitten vaak kwaliteiten aan ten grondslag.

Wat zijn kwaliteiten en vaardigheden?

Hoewel vaardigheden en kwaliteiten vaak in een adem worden genoemd, is er wel een duidelijk verschil tussen beide begrippen. In het kort zijn kwaliteiten aangeboren eigenschappen die je verder kunt ontwikkelen, terwijl vaardigheden specifieke activiteiten zijn die je kunt aanleren.

Wat is de betekenis van sceptisch?

Sceptisch betekent overigens ‘wantrouwig, geneigd tot twijfelen, niet gelovend dat iets goed is of goed zal aflopen’.

Wat is de betekenis van argeloos?

argeloos – Bijvoeglijk naamwoord 1. zonder zich van mogelijk gevaar bewust te zijn, naïef, onschuldig ♢ De argeloze klant liet zich een veel te duur abonnement aansmeren.

Wat is een pessimist?

pessimistisch – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: pes-si-mis-ties 1. wie de neiging heeft om te denken dat alles slecht afloopt ♢ Stanley is nogal pessimistisch over het milieu Bijvoeglijk naamwoord: pes-si-mis-ties ….

Wat voor kwaliteiten zijn er?

Onderstaand tref je 150 voorbeelden van uitgewerkte kwaliteiten.

  • Aanpassingsvermogen.
  • Aanwezig en profilerend.
  • Accuraat, nauwkeurig en precies.
  • Actieveling (bezige bij)
  • Ad hoc.
  • Ad rem.
  • Afspraak is afspraak.
  • Alert en waakzaam.

Posted in Blog